Biopat & kinesoligi Laholm

250 g kokosflingor
250 g torkad mango
40 g agavesirap
8 msk kokosolja
2 tsk riven citronskal

Blötlägg mangon i ca 30 minuter. Häll av vattnet.
Lägg 225 g kokosflingor i matberedare med mango, agavesirap, kokosolja och citronskal.
Mixa till en slät massa.
Forma till bollar och rulla i återstående kokosflingor.
Frys i 20 min, förvara sedan i kyl.
Källa: Härligt Hälsosam av Natasha Corrett, Vicki Edgson

Botten:
2,5 dl valnötter
4 urkärnade dadlar
3 msk kakaopulver
2 msk kokosolja
1/4 tsk havssalt

Fyllnad 1:
1,25 dl osötad mandelmjölk
1,25 dl smält kokosolja
0,75 dl lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
1,5 dl cashewnötter (blötlagda i minst 20 min)

Fyllnad 2:
1 påse naturella pistagenötter
1 kaka ekolokisk mörk choklad
valfria färska bär (här har jag physalis)

Mixa valnötterna, tillsätt resten och mixa till en massa som trycks ut i en form.
Mixa ingredienserna till fyllnad 1 och häll över kakan.
Tryck ned hackade bitar av mörk choklad, pistagenötter och bär.
Frys i minst 3 timmar. Kan sedan förvaras i kyl.

Marsipan: 100 g mandelmjöl
35 g raw lönnsirap eller agavesirap

Choklad:
50 g kakaosmör
25 g kakao
10 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
25 g nötsmör, t ex hasselnötssmör, mandelsmör eller valnötssmör
1 nypa salt

16 st hasselnötter

Mixa ihop mandelmjöl och sirap i en matberedare tills du får en fast massa. Dela i 16 bitar och rulla in en hasselnöt i varje.

Doppa i chokladsmeten. Ställ in i kylen, låt stelna en stund och doppa en gång till i chokladen.
Låt stelna helt i kylskåpet.

100 g mandelmjöl
35 g raw lönnsirap eller agavesirap

Mixa ihop mandelmjöl och lönnsirap eller agavesirap tills du får en fast massa. Klart!

 

Utan vitt socker, mjölk, ägg och mjöl.

2 dl mandelmjöl
10 urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 msk kakao
1 krm salt
3 msk ekologisk kokosolja
1/4-1/2 dl vatten
Kokosflingor

Mixa dadlar och mandelmjöl till en grynig massa.
Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en fast men lite kladdig deg. Blir den för torr, ha i mer vatten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form.
Strö över kokos. Förvara i kylen.

Källa: kurera.se

 

4-6 port.

5-6 dl bär t ex blåbär, hallon och björnbär
1 mosad banan
1/2 msk potatismjöl

Pajtäcke:
2 dl boveteflingor
1 dl bovetemjöl
3/4 dl ekologisk kokosolja
1 krm salt
1 krm finstött kardemumma
1/2 dl ekologisk lönnsirap

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med lite kokosolja.
Blanda bären och den mosade bananen med potatismjöl och häll i formen.
Blanda sedan ingredienserna till pajtäcket och strö över bären.
Grädda i 20 min.

100 gr cashewnötter (blötlagda några timmar)
6 msk kokosmjölk (det feta lagret)
3 tsk kokosblomsocker
1 msk raw agavenektar
2 krm äkta vaniljpulver
2-3 tsk pressad citron
1-2 msk kakao

Mixa blötlagda cashewnötter. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn smet.
Häll upp smeten i glassformar eller i muffinsformar och ställ in i  frysen i några timmar.
Smält choklad och ös på glassarna med hjälp av en sked.
In i frysen igen.
Tina gärna 10 min innan det är dags att avnjuta så smakar de bäst!
Källa: evelinasekologiska.se

Kakdeg:
3 dl cashewnötter
1/2 dl kokosolja (inte silverpaketet i affären)
1/2 dl mesquite-pulver
3 msk lönnsirap eller raw agavenektar
1/2 tsk äkta vanilj
1 nypa salt
 
Hallonsylt:
1 dl hallon
1 msk raw agavenektar
1 msk chiafrön

Mixa samman ingredienserna till kakdegen. Forma 8 små kakor, gör en grop i mitten av varje kaka. 
Mosa ingredienserna till sylten t ex med en gaffel. Fyll hålen i kakorna med sylt. Vänta ev. ca 20 min tills sylten tjocknat.  Ställ kakorna i kyl i ca 1 timme. Förvara i kyl.
 

1 1/2 dl pumpafrön
1 1/2 dl solrosfrön
12 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver
1 gnutta salt

Mixa först pumpafrön och solrosfrön i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det blir en "deg". Forma till bollar. Förvara i kyl.
Källa: Karins gröna värld.

1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm malda kryddnejlikor
8 urkärnade dadlar
2 tsk raw agavenektar

Mixa ihop alla ingredienserna till en deg. Rulla till bollar. Förvara i kylskåp. Källa: Vego nr 6 2015