Biopat & kinesoligi Laholm

Supergott glutenfritt bröd

1 bröd:

1 dl krossade linfrön (krossa helst hela linfrön med en kaffekvarn)
1 dl sesamfrön
2 msk psyllium husk
3 dl kokande vatten
2 dl durra mjöl
2 dl rårismjöl
1 pkt torrjäst
0,5 dl majsstärkelse
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 tsk brödkryddor
2 dl havregrädde
0,75 dl lönnsirap
1 dl hasselnötter
1 dl pumpafrön
1 dl strimlade fikon och dadlar

Blanda psylliumhusk, sesamfrön och linfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet. Blanda väl och låt svälla i 15 min.
Blanda mjöl, stärkelse, bikarbonat, salt och torrjäst i en annan bunke.
Häll mjölblandningen, havregrädden och lönnsirapen i psylliumfröbunken och blanda tills allt är noga blandat. Tillsätt nötter, pumpafrön och fikon/dadlar.
Degen ska vara kletig men inte rinnig. Verkar den för torr så häll i lite mer havregrädde.
Häll degsmeten i en smord brödform.
Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk i 80 min.
Grädda i 200 gr i nedre delen av ugnen i 60 min.
Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln