Biopat & kinesoligi Laholm

Mandelkaka

Glutenfri och mjölkfri kaka bakad på mandelmjöl och utan vitt socker

200 g kokt kall potatis
2 dl mandelmjöl
1 liten kartong kokta kikärtor (190 g)
1/2 dl ekologisk kokosolja
3 ägg
2 dl kokosblomsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
juice av 1 pressad lime

Ugn 175 gr.
Smörj en form med löstagbar kant med ekologisk kokosolja.
Finriv potatisen. Häll av och skölj kikärtorna. Mixa kikärtor och kokosolja till ett fint mos.
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Vispa ägg, kokossocker och vaniljpulver, tillsätt potatis, kikärtsmos, limeskal, limejuice och mandelmjölsblandning.
Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 30 min.
Servera gärna med färska bär.

Kommentera gärna: