Biopat & kinesoligi Laholm

Chevrépaj

4-6 port

Pajskal:
 3 dl fullkornsdinkel eller mandelmjöl
100 gr smör
2 msk vatten

Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Låt degen gå upp några cm på kanten. Nagga med gaffel. Vila i kylen 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200 gr i 10 min.
Sänk sedan till 175 gr.

Man kan också göra en pajdeg på mandelmjöl och kokosolja.

Fyllning:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
200 g chevréost
2-3 tomater
salt och peppar

Skala löken och skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs den gula löken mjuk utan att den tar färg, tillsätt vitlök och fräs ytterligare några minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg lökfräset i pajskalet. Skiva chevréosten och lägg den över löken. Skär tomaterna i skivor och lägg över osten.

Äggstanning:
3 ägg
2 dl havremjölk
1 dl havregrädde
1 dl hård getost som går att hyvla
salt

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.

Sätt in pajen i 175 gr och grädda i ca 45 min.
Strö lite timjan över. Servera med sallad.
 

Etiketter: vegetariskt

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Etikettmoln