Biopat & kinesoligi Laholm

Glutenfri sirapslimpa

500 g kall havre- ris-eller soyamjölk
20 g jäst
100 g agavesirap eller dadelsirap
300 g bovetemjöl
50 g maizena
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g psylliumfröskal

Lös upp jästen i den kalla mjölken.
Blanda mjöl, bovetemjöl, maizena, salt och brödkryddor. Häll i mjölkblandningen och agavesirap. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskalen. Låt degen vila i 2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg på plåt. Jäs i 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 45 min.
Vänta minst en timme innan du skär upp den.

Från boken: nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blohm

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Etikettmoln