Biopat & kinesoligi Laholm

Grovt glutenfritt bröd

 

1 bröd

600 g kallt vatten (ca 6 dl)
15 g jäst
100 g solroskärnor (ca 1 1/2 dl)
30 g linfrö
(ca 3/4 dl)
35 g melonkärnor eller pumpakärnor (ca 3/4 dl)
50 g  (1/2 dl) dadelsirap, agavesirap eller honung
20 g nyponskalsmjöl/nyponpulver (ca 2 msk)
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
50 g boveteflingor (ca 1 1/2 dl)
60 g sojamjöl (ca 2,25 dl)
160 g bovetemjöl (ca 2,75 dl)
25 g psylliumfröskal (ca 3 msk)
Smör till formen
Ev. boveteflingor att strö över brödet

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt dadelsirap.
Häll över de torra ingredienserna och rör till en ganska lös deg, rör noga så allt bli ordentligt blandat.
Häll degen i en smord brödform 1 1/2 lit. Strö ev. över boveteflingor.
Låt degen jäsa 2 tim.
Grädda i 175 gr i ca 75 minuter.
Låt svalna och vila innan du skär i det - helst till nästa dag.

 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Etikettmoln